alla <3ans meny

Förrätt: Gorgonzolabakade fikon ( recept hämtat från recept.nu)


Antal portioner: 4
Ingredienser

4 st färska fikon
50 g gorgonzola
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 nypa flingsalt


1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Dela fikonen på mitten.

3. Fördela osten på fikonen och ställ dem i ugnsfast form.

4. Droppa balsamvinäger och honung och strö en nypa flingsalt över fikonen.

5. Ställ in formen i ugnen och låt gräddas i 5 minuter.

6. Fördela manchesalladen på 4 tallrikar.

7. Tag ut fikonen ur ugnen och lägg upp dem på Manche bädden.

8. Därefter är det dags att servera.

Detta var ingen höjdare för mig, ser väldigt trevligt ut. Det var kul att smaka fikon då jag aldrig har ätit det innan, men som sagt det blev ingen favorit.


Huvudrätt: Inbakade fläskfiléknyten med gorgonzola och vitlök.

Antal portioner: 4

Ingredienser (eget recept)

ca 1000g fläskfilé

4 bakpotatisar

Gorgonzolaost efter tycke

vitlöksost efter tycke

Smördeg

olivolja

1. Skär filén i lagom stora bitar, bryn dom lätt i stekpanna, låt svalna. sätt på ungnen ca 170 grader

2. Skär bakpotatis i i lika stora bitar, lägg på papper och låt vätskan rinna av

3. Skär smördeg i små fyrkanter och klä med vitlöksost, sen lägg köttet och till sist gorgonzola. Gör små knyten

4. Lägg klytpotatisarna i en skål och häll över olivolja, salt, peppar och chillipulver

5. In med köttet i ugnen tills det har uppnått 64 grader, (ca 20min)

6. Lägg potatisarna i fritös, (vi har actifry fritösen (ca 25min)

7. Servera med någon typ av sallad.

Detta är en favoriträtt hos mig och väldigt lätt att laga. Till och med jag lyckades liksom! Till detta drack vi ju såklart champange.

 

Efterrätt:Triple chocolate dream (hämtat från recept.nu)


Antal portioner: 8
Färdigt på: 50 min
Ingredienser

Botten
100 g smör
100 g mintchokladplattor
2 st ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
2.5 msk kakao
1.5 tsk bakpulver

Garnering 2
200 g cream cheese
100 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker

Garnering 1
150 g mintchokladkakor

Vid servering
Färska bär, tex Hallon eller Jordgubbar

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.

3. Smält smöret i en kastrull på svag värme.

4. Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchoklad plattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.

5. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.

6. Rör om noga.

7. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.

8. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.

9. Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.

10. Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.

11. Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.

12. Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen.

13. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.

14. Förvara svalt.

15. Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.

16. Serveras tillsammans med färska bär eller rakt upp å ner som den är!

Denna uppskattades också igår. Smakar ljuvligt!


Vi hade verkligen en perfekt tisdagskväll med allt var de innebar. Nu ska jag hem till mormor och se halv åtta hos mig.

 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0